SCROLL

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
3.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - 100.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ & ΑμεΑ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
MΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ BΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

4/12/13

Ξαφνικός θάνατος για τις δημοτικές επιχειρήσεις;

Μια εξαιρετικά ασυνήθιστη για το ύφος της ανακοίνωση από τον συνήθως ήπιο  μέχρι παρεξηγήσεως Γιάννη Αλεξανδρή, Δήμαρχο Θερμαϊκού, έφτασε με το μέηλ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ο εκλεγμένος με τη στήριξη της ΝΔ δήμαρχος, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει ξαφνικό θάνατο στις δημοτικές επιχειρήσεις!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Οργή και αγανάκτηση για το κλείσιμο της ΔΗΚΕΘ στο
Δήμο Θερμαϊκού
Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στη Διοίκηση και την τοπική κοινωνία του Δήμου Θερμαϊκού δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν την κατάργηση δεκάδων δημοτικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού.
«Εγκληματική και τρομερά επικίνδυνη καθίσταται, πλέον, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Ελληνικής κοινωνίας από την εξαιρετικά σκληρή και αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης, που αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας. Αυτό που τείνει (;) να συμβεί, διότι δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση παρά μόνο από τα ΜΜΕ, είναι η ΤΙΜΩΡΙΑ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί παρουσιάζει πλεόνασμα ύψους 754 εκ. ευρώ, τα οποία προστίθενται στον κρατικό κουμπαρά!!!», σημειώνει εμφανώς ανήσυχος και εκνευρισμένος ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, και συνεχίζει:
«Από τα κέρδη των δήμων, όμως, η χώρα μας παρουσιάζει το ανωτέρω πρωτογενές πλεόνασμα και έτσι της δίνεται η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με διαφορετικούς όρους… Εντούτοις, αυτοί επιζητούν περισσότερο ΑΙΜΑ… Οι δήμοι αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν αυτά που αδυνατεί να κάνει η Κυβέρνηση, να προσφέρει δηλαδή κοινωνική αλληλεγγύη! Αυτή η κίνηση αν δεν είναι υποτίμηση, ΤΙΜΩΡΙΑ τότε πώς αποκαλείται; Καλώ όλους τους κατοίκους της περιοχής μας και, φυσικά, όλους τους Έλληνες σε διαρκή επαγρύπνηση… είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το σύνολο των δυνάμεών μας για να σταματήσουμε την καταστροφική για την τόπο πορεία».
Αυτές, λοιπόν, οι δημοτικές επιχειρήσεις, που βρίσκονται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης…
  • … δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι δεν τον επιβαρύνουν ούτε κατά ένα ευρώ!
  • … και ιδιαιτέρως, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις, που προβλέπονται και από τον «Καλλικρατικό» νόμο 3852/2010, είναι αυτές που έχουν περισώσει τον αγώνα και την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας και της κοινωνίας για κοινωνική συνοχή μέσω των 4.460 δομών κοινωνικής φροντίδας, που ξεκινά από τα πρώτα βήματα ενός ανθρώπου και καταλήγει στην Τρίτη Ηλικία του.
  • … λειτουργούν δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία και παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε όλες τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.
Στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού, που απειλείται άμεσα με κατάργηση, απασχολούνται συνολικά 89 άτομα και οι ωφελούμενοι στο Δήμο μας ξεπερνούν τα 1000 άτομα! Τη στιγμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του ανάλγητου Κράτους, αυτό επιθυμεί δια καώς την εξόντωσή της!
Η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού δηλώνει ξεκάθαρα πως θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της, αλλά και των ωφελουμένων πολιτών με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία!
Αν τελικά ευοδωθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης, η λέξη εφιάλτης θα ξεπεράσει ακόμη και αυτή, την απόλυτα προσβλητική έννοια της προδοσίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

VSSGR-FB

Powered By BloggerTips.gr