SCROLL

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
3.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - 100.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ & ΑμεΑ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
MΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ BΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

12/11/13

Οι δημόσιες δομές υγείας περνάνε και επισήμως σε ιδιώτες

    Οι δημόσιες δομές υγείας περνάνε και επισήμως σε ιδιώτες
Συμφωνία δήμου Κω και υπουργού Υγείας για την παραχώρηση στο δήμο του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας. Ο Δήμαρχος πρόκειται να στήσει μια δημοτική "επιχείρηση" - που καθώς φαίνεται την έχει ήδη έτοιμη, για να διαχειριστεί το Κέντρο Υγείας. Τι σημαίνει αυτό, αναλύουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Αμαλία Φλέμιγκ", μέσα από το διαδικτυακό τους τόπο, ενώ επισυνάπτουμε για ενημέρωση και ανακοίνωση του Δήμου της Κω:

"1. Ξεκινάει το σχέδιο παραχώρησης - χαρίσματος στο ιδιωτικό κεφάλαιο των δημόσιων δομών υγείας, σε πρώτη φάση στην περιφέρεια. Σαν πιλότος και για να μετρηθούν αντιστάσεις επιλέχτηκε ο δήμος της Κω.(Αυτή άλλωστε είναι και η εντολή της Τρόικας.)

2. Η Συνεταιριστική επιχείρηση (ολίγον παραπλάνηση ο τίτλος δε νομίζετε;) πως θα κοστολογεί τις υπηρεσίες που θα παρέχονται από υποδομές και εξοπλισμό που έχει πληρώσει ήδη ο κόσμος;

Και αφού τις κοστολογήσει ποιός θα τις πληρώνει; ΠΑΛΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! Δηλαδή τελειώνει και τυπικά ο δωρεάν - δημόσιος χαρακτήρας της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ενώ το υπουργείο ξεφορτώνεται διά της δωρεάν παραχώρησης την υποχρέωση παροχής περίθαλψης.

3. Δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία. Το ιδιωτικό κεφάλαιο που μυρίστηκε κέρδος θα πάρει τις υποδομές, θα ξεζουμίσει τα ήδη ξεζουμισμένα ασφαλιστικά ταμεία, θα λεηλατήσει και το τελευταί ευρώ από συντάξεις και μισθούς μέσα από τον προφανή εκβιασμό: "Η πληρώνεις ή πεθαίνεις." Αυτή είναι η πραγματικότητα που την έχουμε γευτεί πολλές φορές (πχ. Με τον ίδιο τρόπο χάρισαν τα εκατομμύρια που χρωστούσαν τα ιδιωτικά κανάλια στο δημόσιο με επιπλέον "δώρο"  τις πανάκριβες - για την υπόλοιπη Ευρώπη τουλάχιστον -ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;".


Πηγή: http://flemig-hospital.blogspot.gr/

Η Κως διεκδικεί το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας

O Δήμος της Κω, έδωσε στη δημοσιότητα τα ακόλουθο δελτίο Τύπου:
"Στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο αποφάσισε να μεταφέρει την απαίτηση της Κωακής Κοινωνίας για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου της Κω σε έκτακτη συνεδρίαση της, την Τετάρτη, αμέσως μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αντιλαμβάνεται ότι το αίτημα του Δήμου της Κω για την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου, που ανταποκρίνεται στα δίκαια αισθήματα του συνόλου του λαού της Κω, θα αντιμετωπίσει την άρνηση και την αντίδραση συγκεκριμένων ομάδων που ποτέ δεν ήθελαν να δοθούν άμεσες λύσεις για την καλυτέρευση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών της δημόσιας υγείας.

Η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας που εγκαινιάστηκε από τον τότε Υπουργό Υγείας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και έκτοτε παραμένει κλειστό επί 4 ολόκληρα χρόνια με αποτέλεσμα να απαξιώνονται μηχανήματα και εγκαταστάσεις εκατομμυρίων Ευρώ παραβιάζει την Συνταγματική Επιταγή του άρθρου 21 (παρ. 3) με την οποία το Κράτος υποχρεούται να μεριμνά για την υγεία των πολιτών.
Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου της Κω έλαβε υπόψη της αλλά δεν αρκείται στην καλή πρόθεση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη να ανταποκριθεί στο αίτημα του Δήμου της Κω για την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου του Κ.Υ. με πιστώσεις που θα διαθέσει ο ίδιος ο Δήμος της Κω όταν ήδη έχουν εμφανιστεί οι αντιδράσεις.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου της Κω καλεί τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απαίτησης του Δήμου της Κω για την παραχώρηση της χρήσης των μηχανημάτων του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας και του κτιρίου που ιδιοκτησιακά ανήκει στο Δήμο της Κω και ζητά από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να επιληφθούν του αιτήματος του Δήμου της Κω που αποκλειστικό σκοπό έχει να ενισχύσει με ίδια έσοδα την κάλυψη των τραγικών ελλειμμάτων στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο νησί του Ιπποκράτη και τρίτο τουριστικό προορισμό της χώρας".

Πηγή: εφημερίδα Πρόοδος Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

VSSGR-FB

Powered By BloggerTips.gr