SCROLL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - 130.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ & ΑμεΑ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
MΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ BΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

networked blogs

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

15/7/13

Σε απεργιακό κλοιό την Τρίτη η χώρα


- 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ - Δείτε αναλυτικά ποιοι κλάδοι εργαζομένων θα απεργήσουν- Στις 11:00 η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος

Κορυφώνονται αύριο, Τρίτη, οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις με στόχο να ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ.

Τα συνδικάτα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία και ολονυκτία στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους και της ΟΛΜΕ.

Επίσης, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 19:00, στην Πλατεία Συντάγματος.

«Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα», αναφέρουν στην ανακοίνωση τα συνδικάτα.

Κλειστοί οι Δήμοι

Στην απεργία θα συμμετάσχουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες των Δήμων, ακόμη και οι κοινωνικές δομές, που εξαιρούνταν τις υπόλοιπες ημέρες των κινητοποιήσεων.

Οι Δήμοι θα είναι κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή, αντιδρώντας στο καθεστώς κινητικότητας και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Και η ΟΛΜΕ συμμετέχει στην απεργία

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και η ΟΛΜΕ, που χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο «'φονιά'  που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των μνημονίων». Την ίδια ημέρα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τις ΕΛΜΕ σε συντονισμό με σωματεία της περιοχής τους προκειμένου να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Νεκρώνει και ο τομέας Υγείας

Στην γενική απεργία που κήρυξαν αύριο τα συνδικάτα θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που απειλούνται με απόλυση. Συγκεκριμένα, θα απεργήσουν οι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις υπόλοιπες δομές πρόνοιας.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αναφέρει πως αν και οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις προς αλληλεγγύη στους συναδέλφους που απειλούνται με απόλυση.
«Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και προειδοποιούν ότι τα προωθούμενα μέτρα θα οδηγήσουν σε κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων.

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις -«Χειρόφρενο» στα τρένα

Στην γενική απεργία της Τρίτης θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξαγγείλει ματαιώσεις δρομολογίων για αύριο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των διαδρομών των τουριστικών αμαξοστοιχιών σε : Ολυμπία - Πύργος - Κατάκωλο και Α. Λεχώνα – Μηλιές.

Επισημαίνεται επίσης, ότι μετά τη λήξη της απεργίας (Τρίτη προς Τετάρτη) μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών, οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Λόγω της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην απεργία, την Τρίτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.


Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

VSSGR-FB

Powered By BloggerTips.gr