SCROLL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - 130.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ & ΑμεΑ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
MΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ BΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

networked blogs

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

22/8/12

Θέμα κοινωνικής στήριξης στις κινητοποιήσεις των Δήμων


Το θέμα της κοινής γνώμης που αμφισβητεί έντονα την ποιότητα και την ηθική των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπήκε με πολύ έντονο τρόπο στην πλειοψηφία των παρεμβάσεων των δημάρχων στις δύο Γενικές Συνελεύσεις των ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκαν εχθές στην Πάτρα και στην Τρίπολη αντίστοιχα.

dimarxoi_poreia2

Οι δήμαρχοι άμεσα ή έμμεσα εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι στον αγώνα που πρέπει να δοθεί μπροστά στις δραματικές και θανατηφόρες περικοπές δεν υπάρχει η κοινωνική στήριξη καθώς η κεντρική εξουσία, διάφοροι θεσμοί και τα ΜΜΕ έχουν διαμορφώσει μια αρνητική κοινή γνώμη.
Η άποψη των εκπροσώπων των δήμων Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου επιβεβαιώθηκε με απόλυτο τρόπο στα σχόλια που αναρτήθηκαν στα ειδησεογραφικά portal και blogs κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάτω από τις ειδήσεις και τα reportaz των δύο Γενικών Συνελεύσεων οι ηλεκτρονικές σελίδες γέμισαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αρνητικούς σχολιασμούς για τους δημάρχους.
Είναι σαφές ότι οι πολίτες θεωρούν τους δήμους πεδία διαφθοράς, ένοχους για τα ελλείμματα και πηγή των κακοδαιμονιών του κράτους.
Οι ομιλητές των δύο συνελεύσεων που έχουν αντιληφθεί με έντονο τρόπο το ζήτημα, συνέδεσαν απόλυτα το θέμα  με τις αποφάσεις για τον τρόπο δράσης και κινητοποιήσεων. Κλείσιμο δήμων, παραιτήσεις δημάρχων ή συγκεντρώσεις αμφισβητήθηκαν ως ατελέσφορες όταν δεν υπάρχει η στήριξη της κοινωνίας.
Ειναι γεγονός ότι η κοινή γνώμη δεν γνωρίζει αυτό που διατυπώνει σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης, ότι δηλαδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει φτάσει σε μειώσεις της τάξεως του 60% και ότι αν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους είχαν υποστεί ανάλογες μειώσεις δεν θα είχαμε σήμερα έλλειμμα ως κράτος.
Επίσης είναι γεγονός ότι η κοινή γνώμη δεν γνωρίζει ότι κάθε περικοπή στους δήμους μετατρέπεται άμεσα σε επιβάρυνση για τους πολίτες είτε με την μορφή μείωση παρεχόμενων υπηρεσιών που την πληρώνουν οι ίδιοι στον ιδιωτικό τομέα, είτε με την μορφή αύξησης τελών και φόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τέλος είναι γεγονός ότι η κοινή γνώμη μέσω παραπληροφόρησης από κεντρικά ΜΜΕ  συνδέει εντελώς άσχετα πράγματα με την ευθύνη οικονομικής διαχείρισης των δήμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση των ΜΜΕ για την υπόθεση της ΕΕΤΑΑ όπου θεωρήθηκε ότι η κακή διαχείριση των δήμων και οι υπερβολικές προσλήψεις οδήγησαν στην μείωση των επιδοτούμενων θέσεων. Πριν από λίγες ημέρες είχε προηγηθεί άλλη σειρά αρθρογραφίας όπου οι δήμοι κατηγορούνταν ότι είχαν φάει όλο το ΕΣΠΑ σε αναθέσεις σε ημέτερους και ρουσφετολογικές προσλήψεις.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αντιλαμβανόμενος αυτήν την στρεβλή πληροφόρηση της κοινής γνώμης πρότεινε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (και υιοθετήθηκε) την ανάθεση σε εταιρεία επικοινωνίας, την εκπόνηση καμπάνιας ύψους 100.000 ευρώ για την αντιστροφή της αρνητικής εικόνας. Ομως πολλοί πιστεύουν ότι είναι πια αργά και τα χρονικά περιθώρια μπροστά στις άμεσες περικοπές των νέων μέτρων είναι πολύ στενά. Η οποιαδήποτε κινητοποίηση θα γίνει σε ένα κλίμα βαθιά αρνητικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτό η κεντρική εξουσία το γνωρίζει πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

VSSGR-FB

Powered By BloggerTips.gr