SCROLL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - 130.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ & ΑμεΑ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
MΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ BΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

networked blogs

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

18/5/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                          

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ  ΠΕΙΤΕ; ; ;………….

Με αφορμή του δελτίου τύπου που εξέδωσε προεκλογικά το Υπουργείο Εργασίας ως ανταπάντηση στην καταγγελία των Σωματείων Βοήθεια στο Σπίτι, έχουμε να πούμε τα εξής:
Λίγες μέρες μετά την διεξαγωγή των εκλογών, επιβεβαιώνεται και επίσημα από το Υπουργείο Εργασίας  η «κοροϊδία» που παίχτηκε επί μήνες σε βάρος των εργαζομένων,  αφού σύμφωνα με την  Γεν. Γραμματέα Διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων, δεν υπάρχει συγχρηματοδότηση ούτε προβλέπεται για τη συνέχιση του προγράμματος.
Αυτό επιβεβαιώθηκε στην  προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ με τους αρμόδιους του Υπουργείου. Να σημειωθεί δε ότι και η ΚΕΔΕ είχε επίσης εφησυχαστεί στις διαβεβαιώσεις του κ. Κουτρουμάνη για εξασφάλιση της συγχρηματοδότησης, είχαν μάλιστα ενημερώσει και τους εκπροσώπους των εργαζομένων,  αλλά απ’ ότι φαίνεται κι αυτοί εξαπατήθηκαν!
Τα Σωματεία λοιπόν, δικαίως και αγανακτισμένα μίλησαν για εξόντωση 4.000εργαζομένων μετά από δέκα χρόνια συνεχούς εργασίας οι οποίοι μάλιστα έχουν προσληφθεί  όλοι με ΑΣΕΠ,  και εξακολουθούν να δουλεύουν  επί σειρά μηνών απλήρωτοι.  Δικαίως   αντέδρασαν  για την «ταφόπλακα» που βάζει το Υπουργείο Εργασίας σε 130.000 ωφελούμενους μέχρι σήμερα (ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ),αφού με το φεκ .για τα κριτήρια ωφελουμένων  που  εξέδωσε εκ νέου το Υπουργείο μετά την έντονη αντίδραση που υπήρξε, η μοναδική αλλαγή είναι για τα ΑΜΕΑ (και μόνο  γι αυτούς με 67% αναπηρία και άνω), όπου δεν τίθεται θέμα ηλικίας.
Είναι φανερό πλέον ποιοι παραπληροφορούσαν σκόπιμα τόσο καιρό τους εκπροσώπους των εργαζομένων, και ποιοι εξυπηρετούσαν προεκλογικές σκοπιμότητες.
Οι εργαζόμενοι,  εδώ και χρόνια φωνάζουμε  ότι η μόνη σωστή και δίκαιη λύση είναι το ΒΣΣ να γίνει υπηρεσία στους Δήμους όπως προβλέπεται κι απ’ τον Καλλικράτη, διότι η άσκηση  κοινωνικής  πολιτικής σε ευπαθείς ομάδες,  είναι πάνω απ’ όλαυποχρέωση και μέριμνα κάθε πολιτισμένου κράτους.
 Στη  δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει έναδίκτυ προστασίας για τους ανήμπορους συμπολίτες μας. Εκτός των άλλων επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί για την εξοικονόμηση πολλών χρημάτων για τη χώρα, με την αποφυγή της ιδρυματικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που πετυχαίνεται με τη ΒΣΣ.
Τη δεδομένη στιγμή 30 Ιουνίου 2012 λήγουν οι συμβάσεις 4000 εργαζομένων ενώ το νέο ΒΣΣ  «ταφόπλακα» το οποίο προώθησε το Υπουργείο Εργασίας, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, άγνωστο πότε θα τεθεί σε εφαρμογή!  Επιτέλους οι αρμόδιοι ας δώσουν λύση!!!!!!! «Το Βοήθεια είναι εδώ»!!!!!!!!!!!!

Τα Σωματεία
- Αττικής- Α. Μακεδονίας κ’ Θράκης- Κ. Μακεδονίας- Κέρκυρας-
- Ηπείρου- Τρικάλων- Καρδίτσας- Μαγνησίας- Φωκίδας- Ευρυτανίας
- Φθιώτιδας- Βοιωτίας- Φωκίδας-Λευκάδος- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κ’ Πελοποννήσου- Κρήτης- Κυκλάδων- Λέσβου- Σάμου- Χίου- Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

VSSGR-FB

Powered By BloggerTips.gr