SCROLL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - 130.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ & ΑμεΑ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
MΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ BΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

networked blogs

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

24/2/12

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΣΣ ΣΤΙΣ 23/2/2012

Κατά τη Συνεδρίαση των Σωματείων ΒΣΣ  που πραγματοποιήθηκε στις 23/2/2012 έγιναν τα εξής:

- Συνάντηση με ΚΕΔΕ και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ κ.Δανιηλίδη , όπου επί της ουσίας είπε ότι  πάγια  θέση της ΚΕΔΕ είναι  νομοθετική ρύθμιση για δημιουργία Δ/νσεων Κοιν. Υπηρεσιών στους Δήμους και ένταξη του ήδη απασχολούμενου  προσωπικού (δηλ. συμφωνούν με τα αιτήματα των εργαζομένων του ΒΣΣ)
 Ωστόσο οι εκπρόσωποι των Σωματείων απαίτησαν πιο δυναμική στάση και συμπαράσταση στους εργαζόμενους και να αποδείξουν εμπράκτως ότι όντως στηρίζουν τα αιτήματα μας. Κι αυτό γιατί μέχρι τώρα δεν μας έχουν πείσει.
 Ανέφερε  επίσης  ότι οι Δήμαρχοι τελευταία είναι αποδέκτες πολλών παραπόνων για τη κακή  λειτουργία των δομών το τελευταίο διάστημα,  ενώ  ο Πρόεδρος  της ΚΕΔΕ  κ. Ασκούνης, μας "πέταξε" προκλητικότατα ότι, να πούμε στα μέλη μας ότι πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζει να συνεχίσουν τα ΒΣΣ.
 Οι εκπρόσωποι των Σωματείων αντέδρασαν έντονα, λέγοντας ότι τόσα χρόνια έχουμε αποδείξει αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, και ότι αν έχουν αρχίσει να υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες του ΒΣΣ αυτό δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων οι οποίοι δε φτάνει που είναι απλήρωτοι δεν τους παρέχουν πλέον και τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες. Εκτός αν έχουν την αξίωση να τα πληρώσουμε εμείς.
 Βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ευθύνονται γι αυτή την κατάσταση, απλά  θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στους εργαζόμενους. αφού αυτό τους βολεύει!


Ζητήθηκε λοιπόν από τα Σωματεία να γίνει μία κοινή Συνάντηση με ΚΕΔΕ -Εσωτερικών-Υπουργείο Εργασίας και τα Προεδρία των Σωματείων και το αποδέχτηκαν. Επίσης ανέφεραν ότι εντός Μαρτίου θα συνεδριάσει η Κοινωνική Πολιτική της ΚΕΔΕ και ότι θα μας καλέσουν. Αναμένουμε!

- Στη πορεία έγινε συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας όπου μας ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για το ΒΣΣ είναι στη Βουλή για τις τελικές διορθώσεις και έτοιμο για ψήφιση.
 Τα καινούργια δεδομένα είναι ότι ως πάροχοι  θα μπορούν εκτός από ιδιώτες να είναι και : ΝΠΔΔ, οι ΔΗΜΟΙ, Επιχειρήσεις Περιφέρειας ενώ αρχικά είχαν αποκλειστεί. Και επίσης εκτός από τους ασφαλισμένους χρήση των παροχών,  θα μπορούν να κάνουν και οι ανασφάλιστοι.
Το ΙΚΑ θα είναι ο αρμόδιος φορέας όπως ήδη γνωρίζουμε. Το χρηματικό ποσό των ανασφάλιστων θα καλύπτεται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όλα αυτά είναι κατατεθειμένα για επεξεργασία και στη πορεία για ψήφιση στη Βουλή. Όπως καταλαβαίνεται καμιά πρόβλεψη για τους ήδη εργαζόμενους του ΒΣΣ, εκτός αν εξασφαλιστεί η συγχρηματοδότηση που προς το παρόν δεν μπορούν να μας απαντήσουν από το εργασίας πότε θα το γνωρίζουν, γιατί ισχυρίζονται ότι κι αυτό είναι συνάρτηση της όλης κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα.
 Εξάλλου ξεκαθαρίζουν για πολλοστή φορά ότι αρμόδιο Υπουργείο για το εργασιακό είναι αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο Εσωτερικών.
Στη πορεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ/ντή της Αναπληρώτριας Υπουργού και τον Σύμβουλό της, η ίδια δεν μας δέχτηκε, όπου δεν είχαν απολύτως τίποτα να μας πουν.
 Απέκλεισαν το ενδεχόμενο παράτασης μέσω της απάντησης του ΑΣΕΠ  με την αιτιολογία ότι θα μπει σε εφαρμογή το βιόσιμο  ΒΣΣ οπότε δεν μπορούμε να πάρουμε παράταση. Αναφερθήκαμε στην περίπτωση των πυροσβεστών και είπαν ότι τότε ίσχυαν άλλες διατάξεις οι οποίες τώρα δεν ισχύουν, και ότι θέλουν αλλά δεν μπορούν εν οψει της συγκυρίας που διανύουμε να δώσουν λύση.
 υπήρξε έντονη διαμαρτυρία από την πλευρά των εργαζομένων οι οποίοι απαίτησαν εκ νέου συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό, τονίζοντας για άλλη μια φορά  ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης να κάνουν νομοθετική ρύθμιση όπως έχουν ήδη κάνει  για άλλους.

Στη πορεία συνεδρίασαν τα Προεδρεία και αποφάσισαν τα εξής:
Αποκατάσταση κατ'αρχήν της εικόνας του ΒΣΣ το οποίο υπονομεύεται συστηματικά τελευταία ,με έγγραφο όπου θα κοινοποιηθεί προς τα ΜΜΕ , τα αρμόδια Υπουργεία και πολιτικά κόμματα όπου θα γίνεται αναφορά για το ποιος ευθύνεται για την υποβάθμιση των υπηρεσιών.
Αίτημα κοινής Συνάντησης ΚΕΔΕ_ΕΣΩΤΕΡΙκΩΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ με τα Προεδρία των Σωματείων, αν φυσικά το αποδεχτούν τελικά
Συνάντηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων  ενημέρωση  για την κατάσταση και ποιες οι δεσμεύσεις τους, που βέβαια ποιον να εμπιστευτείς πια!!!!!
Απεργιακές κινητοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής  μετά το Πάσχα, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

VSSGR-FB

Powered By BloggerTips.gr