SCROLL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - 130.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ & ΑμεΑ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
MΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ BΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

networked blogs

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

12/12/11

ΕΝΕ: ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


Κύριε Υπουργέ,
Έχοντας υπόψη ότι:
1)      όλοι οι εργαζόμενοι έχουν προσληφτεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ (πλήρες ωράριο, ένσημα, δώρα, επιδόματα).
2)      καλύπτουν αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες (συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου επί 9-10 χρόνια χωρίς ούτε μια μέρα κενό).
3)      υπάρχει δέσμευση της χώρας μας να ενσωματώσει τα προγράμματα σαν θεσμό στο εθνικό σύστημα (συμφωνία με την Ε.Ε. για χρηματοδότηση με την προϋπόθεση το ελληνικό κράτος να απορροφήσει τα ΒσΣ στο εργασιακό σύστημα της χώρας, να τα αναγνωρίσει ως υπηρεσία και φυσικά να τα χρηματοδοτήσει από εθνικούς πόρους, μετά το πέρας της Ευρωπαϊκής επιδότησης).  Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Για Απασχόληση Κοινωνικές Υποθέσεις και Ίσων Ευκαιριών) στις 12/11/2007 , 1647  στον κ. Δρόσο, Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών.
4)      το κράτος έχει την ηθική υποχρέωση απέναντι στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας να ενδυναμώσει την κοινωνική πολιτική του και να αναδείξει μέσα από αυτήν την καινοτόμα υπηρεσία το κοινωνικό της πρόσωπο προς τους πολίτες.
5)      η πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει την δωρεάν κοινωνική πρόνοιακαι παροχή υπηρεσιών και να ενισχύσει την συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ειδικά στις δύσκολες στιγμές φτώχειας και ανέχειας που περνάει η χώρα ως αντισταθμιστικό μέτρο αφού η πρόνοια είναι άμεσα συνυφασμένη με τον ανήμπορο και αδύναμο πολίτη).
6)      υπάρχει ευθύνη από το κράτος για το αν θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη φροντίδα της τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ (αν θα χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά – θετικά και υπέρ της ίδιας της πολιτείας, η εμπειρία και η σχέση εμπιστοσύνης με τους εξυπηρετούμενους που διασφάλισε μέσα από την πολυετή προϋπηρεσία του το εξειδικευμένο προσωπικό, ή αν θα οδηγήσει σε υπολειτουργία – εξαφάνιση την κοινωνική πρόνοια αφήνοντας έρμαιο της αδιαφορίας και της ανασφάλειας τον πολίτη).
7)      υπάρχει διαπίστωση της ΚΕΔΚΕ που πιστοποιεί ότι με την λειτουργία του ΒσΣ εξοικονομούνται πολλά χρήματα στο κράτος(από τον περιορισμό της αλόγιστης συνταγογράφησης φαρμάκων,  από τον περιορισμό στις άσκοπες διακομιδές στο Νοσοκομείο μέσω της αγωγής και προαγωγής υγείας που εφαρμόζουμε,  την αποφυγή εγκλεισμού των ηλικιωμένων σε Ιδρύματα και την παραμονή τους στο φυσικό περιβάλλον παρέχοντάς αξιοπρεπή διαβίωση).
8)      υπάρχει έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που δείχνει το ΒσΣ ως την πιο αποδεκτή και  δημοφιλή υπηρεσία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου(Καθηγητή κ. Ξ. Κοντιάδη: Αξιολόγηση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση: δράσεις, ελλείμματα και επικαλύψεις), που δείχνει την “Βοήθεια στο Σπίτι” ως την  υπηρεσία με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε επίπεδο Δημοτικής Αυτοδιοίκησης.
9)      τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν στα ΒσΣ παραμένουν στον τόπο τους και περιορίζουν την αστυφιλία ενώ παράλληλα δίνουνΑναπτυξιακή πνοή στην τοπική κοινωνία και οικονομία (ειδικά στις παραμεθόριες, αγροτικές και συνοριακές περιοχές).
10)  τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΒσΣ μετά την λήξη των συμβάσεων τους θα αυξήσουν τα ποσοστά ανεργίας και/ή θα αποδυναμώσουν οικονομικά & χωροταξικά την τοπική κοινωνία.
Σήμερα, τρεις μήνες πριν την λήξη δεν υπάρχει ακόμα το σαφές και ξεκάθαρο σχέδιο της κυβέρνησης ούτε για τους εργαζόμενους  στα ΒσΣ, ούτε για την κοινωνική πρόνοια.  Τρεις μήνες πριν την λήξη δεν υπάρχει ακόμα επίσημη και συγκεκριμένη πρόταση – λύση από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η πολιτεία σε συνεργασία με τους δήμους πρέπει να εξασφαλίσουν την συνέχιση αυτού του θεσμού με τους ίδιους εργαζομένους.  Να δημιουργηθούν Δ/νσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο με τμήματα Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη και με νομοθετική ρύθμιση να ενταχθεί προσεχώς χωρίς επαναπροκήρυξη το ήδη υπάρχον έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό ως ειδική κατηγορία εργαζομένων σε κοινωνικοπρονοιακά προγράμματα με σταθερή σχέση εργασίας.
Ζώντας σε μια «πολιτισμένη» κοινωνία όπου η υγεία, η παιδεία και το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτείας θεωρούνται αυτονόητο δικαίωμα και απολαβή του κάθε πολίτη, θα ήταν λοιπόν εξίσου αυτονόητο να ενδυναμώνουμε το ελάχιστο που υπάρχει από αυτές τις παροχές και όχι να τις απαξιώνουμε.
Κάνοντας επίκληση στην ευαισθησία σας, παρακαλούμε για τη δική σας ενέργειες.
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε.
Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Σκουτέλης                                                      Αριστείδης Δάγλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

VSSGR-FB

Powered By BloggerTips.gr