SCROLL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - 130.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ & ΑμεΑ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
MΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ BΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

networked blogs

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

1/4/11

Επίσκεψη Κατσέλη στο Ηράκλειο - "Θερμή" υποδοχή από ανέργους

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι" κράτησαν "όμηρο" την Λούκα Κατσέλη στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα- Έφτασε απόψε στο Ηράκλειο με την τελευταία πτήση
Επίσκεψη Κατσέλη στο Ηράκλειο - "Θερμή" υποδοχή από ανέργους

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι" κράτησαν "όμηρο" την Λούκα Κατσέλη στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.
Η κ. Κατσέλη ηταν προγραμματισμένο να βρίσκεται, από νωρίς το απόγευμα, στο Ηράκλειο, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποχωρήσει από το κτίριο του Υπουργείου για να προλάβει την πτήση .

Σύμφωνα με το πρόγραμμα  η Υπουργός  Εργασίας θα είχε συνάντηση απόψε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους Δημάρχους , ενώ αργότερα απόψε επρόκειτο να βρεθεί στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για επαφές με τα μέλη της Περιφερειακής και των Ν.Ε απ'όλη την Κρήτη. Η δεύτερη αυτή συνάντηση θα γίνει αύριο στις 3 το μεσημέρι.

Τελικά, η κ. Κατσέλη πέταξε απόψε για Ηράκλειο.

"Θερμή" υποδοχή από την ομάδα "Δικαίωμα" 

Ετοιμάζουν αύριο στις 11 το πρωί τα μέλη της ομάδας "Δικαίωμα".

Στο κείμενο που θα μοιράζουν αύριο κι ενώ θα είναι σε εξέλιξη οι επαφές της Υπουργού, θα αναφέρουν:

"Καλωσήρθες Υπουργέ της Ανεργίας στο Ηράκλειο!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας με συνέντευξη τύπου στις 9 Μάρτη ανακοίνωσε μία σειρά προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας. Τα ίδια θα ακούσουμε μάλλον και σήμερα.

Συγκεκριμένα, 55.000 άνεργοι θα απασχοληθούν για περίπου πέντε μήνες και με μισθό 625 ευρώ το μήνα σε “κοινωνικές εργασίες” όπως κοινωνικά παντοπωλεία, αποψιλώσεις παράνομων πινακίδων, δενδροφύτευση, μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων υποδομών και για τους λαμπρούς νέους επιστήμονες του τόπου βοήθεια σε ενώσεις καταναλωτών ή νοσοκομεία.

 Το ίδιο το Υπουργείο αποκαλεί το πρόγραμμα “ασπιρίνη”. Εμείς το αποκαλούμε “καραγκιοζιλίκι” και εξηγούμαστε:

  • Αφού το υπουργείο νομοθέτησε τις φθηνότερες απολύσεις, διεύρυνε την εκ περιτροπής εργασία, συζητά τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας σε όσους ανέργους έχουν περιουσιακά στοιχεία (ας όψεται ο μαρτυριάρης Όλι Ρεν), έρχεται να θεσπίσει προγράμματα κοινωνικής εργασίας, εμπλέκοντας Εργατικά Κέντρα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια, ΜΚΟ.
  • Την ίδια ώρα που δεκάδες τέτοιες υπηρεσίες υποχρηματοδοτούνται ή κλείνουν σε δήμους και στο Δημόσιο, την ώρα που κατά χιλιάδες οι εργαζόμενοι σε κοινωφελείς υπηρεσίες απολύονται, έρχεται η Υπουργός να μας “προσφέρει εργασία” με ελάχιστες αμοιβές πετυχαίνοντας την ανακύκλωση της ανεργίας ανά πεντάμηνο (μπας και πέσουν τα ποσοστά) και αποφεύγοντας το σχετικό επίδομα σε όσους ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα!

            Τα κοινωνικά παντοπωλεία, η φροντίδα των ΑμΕΑ και η οδική ασφάλεια των μαθητών φεύγουν από υποχρέωση του κράτους και πάνε στην ευθύνη όσων “πραγματικά θέλουν και μπορούν να προσφέρουν”. Αντί για μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό, το υπουργείο προτιμά ελαστικούς και υποαμοιβόμενους εργαζόμενους.

ΩΣ ΕΔΩ – Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

  • Αφού έχουμε απολυθεί, μας έχουν ρίξει στη φτώχεια και την ανέχεια, μας έχουν στερήσει μία σειρά άλλων επιδομάτων, έρχονται και μας παρουσιάζουν αυτά τα προγράμματα σαν ευκαιρία!
  • Μάλλον μιλάμε για μία πατέντα διεύρυνσης της ελαστικής και φτηνής εργασίας με συνυπευθυνότητα και των τοπικών φορέων.       
  • Μάλλον μιλάμε για “πολιτικό δωράκι” στους νέους γαλαζοπράσινους περιφερειάρχες και δημάρχους που τώρα έχουν νέα όπλα για το σαφάρι ελπίδας των ανέργων και των φτωχών. Άλλωστε οι δικαιούχοι είναι 55.000 σε σύνολο 1 εκατ. ανέργων...
         
Οι “γιατροί τύπου Μένγκελε” του Υπουργείου και της τρόικας μας κόβουν χέρια και πόδια για το καλό της επιχειρηματικότητας και της εργοδοσίας και μας δίνουν μετά “ασπιρίνη” για τον πόνο. Θέλουν να ζούμε σαν τους 13.000 ταλαίπωρους κινέζους που φιλοξενήσαμε πρόσφατα στο νησί και που αμοίβονταν με 2 ευρώ την ημέρα.

Εμείς απαντάμε οτι διεκδικούμε σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς απολαβές και για όσο καιρό είμαστε άνεργοι επίδομα ανεργίας που θα καλύπτει τις βασικές μας ανάγκες και όχι επίδομα – χαρτζιλίκι".
            http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

VSSGR-FB

Powered By BloggerTips.gr