SCROLL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - 130.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ & ΑμεΑ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
MΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ BΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

networked blogs

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

23/2/11

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΓΣΕΕ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΗΜΕΡ. :  12/01/ 2011                                                       ΑΡ. ΠΡΩΤ . :  42
ΘΕΜΑ : Εξαίρεση από την εγκύκλιο υπ’ αριθ. 2/14924/0022-1/4/2010 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους                                                                 
     Το Σωματείο εργαζομένων ¨Βοήθεια στο Σπίτι ¨ του Γ ΚΠΣ , εκπροσωπώντας και την φωνή  των υπόλοιπων Σωματείων ΒσΣ Πανελλαδικά , διαμαρτύρεται  έντονα σε ότι αφορά την υπαγωγή της μισθοδοσίας των συναδέλφων οι οποίοι εργάζονται σε αυτά τα προνομιακά προγράμματα με την υπ’ αριθ. 2/14924/0022-1/4/2010 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με την εισοδηματική πολιτική του 2010 ( Ν.3833/2010-ΦΕΚ Α 40) .
    Όπως γνωρίζετε , εκπροσωπούμε συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται σε επιδοτούμενα  Προγράμματα της Ε.Ε  , είναι επί οκτώ χρόνια  συμβασιούχοι ιδ. Δικαίου  Ορισμένου Χρόνου
( ανανεώσιμες ετήσιες συμβάσεις χωρίς διακοπή ούτε μία μέρα ) σε Αναπτυξιακές ή Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των ΟΤΑ  και όχι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου , με αποδοχές που κυμαίνονται ανάλογα την ειδικότητα από 700 έως 1000 Ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, και χωρίς να συνυπολογίσουμε τις καθυστερήσεις πληρωμών 3 και 5 μήνες από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις !
    Η υλοποίηση των προγραμμάτων  γίνεται από την Περιφέρεια με τελικό αποδέκτη-Ανάδοχο τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των ΟΤΑ οι οποίες υπέβαλαν προσφορές και επιλέχτηκαν με βάση Διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό . Οι εργαζόμενοι πληρώνονται με επιταγές γιατί απλά οι Περιφέρειες υλοποιούν Συμβάσεις Έργου με εργολάβους. Άρα οι εργαζόμενοι είναι μάλλον …… οι εργάτες ! Δεν υπάρχει δηλαδή μισθοδοσία όπως την γνωρίζουμε για τακτικούς υπαλλήλους  ενώ  ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου υπολογίζεται με βάση των αριθμό των ωφελούμενων ηλικιωμένων ή ΑΜΕΑ  και όχι κάποια. Σύμβαση Εργασίας .
Μέσα σε αυτή την σχιζοφρενική κατάσταση αβεβαιότητας και απαξίωσης το Υπ. Οικονομικών δεν έχει πάρει επίσημα θέση  σχετικά με τους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας (επιδοτούμενοι κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20% από εθνικούς πόρους).
Σας ενημερώνουμε επίσης , ότι κάποιες Δημοτικές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε περικοπές αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2010 εφαρμόζοντας το ν. 3833/10  και κάποιες άλλες  δεν εφαρμόζουν τις οικονομικές περικοπές στους μισθούς για το προσωπικό των προγραμμάτων. .Αυτό από μόνο του δημιουργεί σύγχυση και αδικία μεταξύ των εργαζομένων . 
Θεωρούμε ότι είναι  άδικο ο ορθολογισμός των  Δημοσίων δαπανών  να ξεκινάει από τους ¨εργαζόμενους των 700 Ευρώ¨ . Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα δουλεύουμε σε αντίξοες συνθήκες στην υπηρεσία του πολίτη βάζοντας ¨πλάτη¨ σε αυτό το κράτος και τις πολιτικές του από το 2003 έως και σήμερα .Όλοι και ιδιαίτερα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι συμβάλουμε καθημερινά με τη στάση και την εργασία μας στην διατήρηση του Κράτους Πρόνοιας .
    Ζητάμε να εξετάσετε άμεσα το πρόβλημα μας και να γνωμοδοτήσετε σχετικά, ενώ παράλληλα θεωρούμε αναγκαία την παρέμβασή σας στους αρμόδιους φορείς ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, αφού είναι ολοφάνερο ότι οι εργαζόμενοι των δομών αυτών δεν εμπίπτουν στο ν.3833/10 ασχέτως αν εργάζονται σε κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων.  
Παρακαλούμε  το συντομότερο για τις δικές σας ενέργειες .
                                                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΛΙΖΕΡΑ ΣΟΦΙΑ                                                            ΠΑΠΠΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Από: vssattikis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

VSSGR-FB

Powered By BloggerTips.gr