SCROLL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - 130.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ & ΑμεΑ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
MΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ BΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

networked blogs

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

4/11/10

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΒΣΣ


  altΗ ερώτηση του Προέδρου της ΚΟ στου ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με θέμα: Κινδυνεύει να διακοπεί η λειτουργία του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»
 
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Οικονομικών
   Κινδυνεύουν να μείνουν αβοήθητοι οι 150.000 περίπου ηλικιωμένοι πολίτες και πολίτες με αναπηρία, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και να βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι σ' αυτό, αφού στο τέλος του χρόνου σταματάει η χρηματοδότησή του, χωρίς ακόμα να έχει παρθεί κάποια απόφαση που να διασφαλίζει τη συνέχιση και επιβίωσή του.
   Οι 4000 περίπου εργαζόμενοι με συμβάσεις (μπλοκάκι) από το 2002, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της λήξης του προγράμματος, δηλαδή του κινδύνου να βρεθούν στο δρόμο και να σταματήσει η παροχή υπηρεσιών στους ηλικιωμένους και αναπήρους πολίτες. Εδώ και πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι και διεκδικούν να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης του προγράμματος ώστε να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να γίνει άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
   Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα ήταν συγχρηματοδοτούμενο από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια (Β' ΚΠΣ, Γ' ΚΠΣ, ΕΣΠΑ 2007-2013). Όσον αφορά στη μισθοδοσία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται αποκλειστικά από τους προϋπολογισμούς των Δήμων.
   Είναι απαράδεκτο να κινδυνεύει η λειτουργία ενός σημαντικού προγράμματος κοινωνικής φροντίδας και μάλιστα στην εποχή που τα λαϊκά εισοδήματα έχουν υποστεί ένα τόσο σημαντικό πλήγμα από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
1. Ποια μέτρα θα λάβετε ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή χρηματοδότησή του;
2. Θα προωθήσετε άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε το απασχολούμενο προσωπικό να είναι μόνιμης απασχόλησης σύμφωνα με την αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται;
3. Θα προχωρήσετε άμεσα στη δημιουργία μόνιμων δομών κοινωνικών υπηρεσιών στους ΟΤΑ;
Ο ερωτών βουλευτής
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
   
 altΗ δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη και απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης του Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ κατά των εργασιακών, κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων των εργαζομένων, την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εντεταλμένοι της Τρόικας για την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επιχείρηση καθυπόταξης και καταρράκωσης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. Για την στήριξη και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους "δεν υπάρχουν λεφτά", απεναντίας τους περικόπτουν ξεδιάντροπα μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Δεν υπάρχει άλλη λύση απ' τον αγώνα! Ακόμη και για την "Βοήθεια στο Σπίτι" η λύση, όπως δείχνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, είναι ο δρόμος, ο δρόμος του αγώνα! Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων

Τέλος, παραθέτουμε την Κοινή Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης και της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων στους ΟΤΑ για την κινητοποίηση των εργαζομένων στα προγράμματα βοήθειας στο σπίτι.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Η Αυτόνομη Παρέμβαση και η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» για μόνιμη και σταθερή εργασία. Η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που πλήττονται σοβαρά στις παρούσες συνθήκες από την οικονομική κρίση και από τις πολιτικές του μνημονίου, επιχειρεί να διαλύσει όχι μόνο αυτό, αλλά και τις άλλες κοινωνικές δομές των Ο.Τ.Α.
Ταυτόχρονα, μέσα από την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αλλά και με την πολιτική των απολύσεων οδηγεί χιλιάδες νέους εργαζόμενους στην ανεργία και την ανέχεια, σε μια περίοδο όπου τα ποσοστά της ανεργίας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.
Καλούμε την κυβέρνηση: 
• Να χρηματοδοτήσει, να διατηρήσει και να επεκτείνει το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων.
• Να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και σε όλες τις άλλες κοινωνικές δομές σε αορίστου χρόνου και την μεταφορά του προσωπικού του προγράμματος στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση και η ΑΣΚ-ΟΤΑ καλούν όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να αγωνιστούν ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες της εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, να παλέψουν για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να διασφαλίσουν με το δυναμικό και συντονισμένο αγώνα τους τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

VSSGR-FB

Powered By BloggerTips.gr