SCROLL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - 130.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ & ΑμεΑ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
MΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΜΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ BΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

networked blogs

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

4/8/10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2/8/2010

ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Σωματείο των εργαζομένων στις Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Νομό Καρδίτσας διαμαρτύρεται εντονότατα για την απαράδεκτη κατάσταση 50 εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για 4ο συνεχόμενο μήνα, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών. Θεωρούμε ότι η στάση του Υπουργείου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας εμπαίζουν τους εργαζόμενους στις Δομές και θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθότι δεν είναι εφικτό να καλυφθούν ούτε ακόμα και τα έξοδα του φαρμακευτικού υλικού ή των καυσίμων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες επισκέψεις ακόμα και σε ηλικιωμένα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας (παραπληγικοί, υπερτασικοί, διαβητικοί κ.α.). Παρόλα αυτά τόσο το Υπουργείο όσο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθημερινά απαιτούν από τους εργαζόμενους να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους απειλώντας ότι θα υπάρξουν κυρώσεις εφόσον δεν τηρηθούν οι νομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, που απορρέουν από τη θεσμική λειτουργία του προγράμματος.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των χρημάτων μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να παρέχουμε με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τις υπηρεσίες μας προς τους ηλικιωμένους και τα ΑμεΑ, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη από κατ΄οικον φροντίδα.
Η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία μας για 8 έτη με ευθύνη της Πολιτείας και η μη επίλυση των εργασιακών μας προβλημάτων (άρνηση μονιμοποίησης του προσωπικού στους Δήμους, μη σταθερή καταβολή των χρημάτων, παρέμβαση στο έργο μας από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, μη εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού κ.α.), οδηγεί στην απαξίωση του θεσμού και των κοινωνικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Θα πρέπει επιτέλους να λυθούν τα χρόνια προβλήματα της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω νομοθετικής ρύθμισης για το υπάρχων προσωπικό είτε στην υπό δημιουργία Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ είτε με τη απορρόφηση της Δομής από τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας, προκειμένου να αναπτυχθεί επιτέλους και στη χώρα μας η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Επιπλέον πέρα από τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας και των κομμάτων που άσκησαν την εξουσία, μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στις Δημοτικές Αρχές των ΟΤΑ Α΄βαθμού, που με μικρές εξαιρέσεις έμπρακτης υποστήριξης και επίλυσης ορισμένων προβλημάτων, οι πλειοψηφία αυτών δυστυχώς στέκεται απλός παρατηρητής των εξελίξεων, αναμένοντας παθητικά τη λύση των προβλημάτων μας (θεσμικών /εργασιακών – οικονομικών) από την εκάστοτε Κυβέρνηση. Εντούτοις αρκετοί Δήμοι ως φορείς υλοποίησης του προγράμματος προβάλουν και υπερτονίζουν προς τους συναδέλφους μόνιμα τις υποχρεώσεις, που έχουν ως εργαζόμενοι, ενώ ξεχνούν ή και αδιαφορούν σταθερά με ελάχιστες εξαιρέσεις και για τις δικές τους υποχρεώσεις που έχουν ως εργοδότες π.χ. κανονική καταβολή της αμοιβής- μισθού, βελτίωση εργασιακών συνθηκών κ.α.
Τέλος ευχόμαστε σε όλους τους παραπάνω υπευθύνους – αρμόδιους καλές διακοπές και καλά μπάνια. Για εμάς τουλάχιστον για φέτος δεν ισχύει με τις πολιτικές, που εφαρμόζουν ή με τη στάση, που υιοθετούν. Οι Εργαζόμενοι στις Δομές καθημερινά προσπαθούν για το καλύτερο, αποδεικνύοντας τον Επαγγελματισμό τους, παρότι το πλαίσιο λειτουργίας της Δομής περιλαμβάνει αρκετούς Ερασιτέχνες.
Καλό μήνα.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

VSSGR-FB

Powered By BloggerTips.gr